16دی

۳۷

افشای 7 راز بازاریابی شرکت اپل

 در ۲۲ مرداد ۱۳۹۹

رازهای بازاریابی شرکت اپل

 استیو جابز مدرک کارشناسی ارشد نداشت، و البته مهندس هم نبود، اما بازاریابی را مثل کف دستش بلد بود. همان تکنیک های بازاریابی بودند که اپل را به بالاترین رتبه رساندند و از ورشکستگی نجات دادند. بازاریابی شرکت اپل برای شرکت های دیگری که می خواهند به شهرت و درآمد مشابهی دست پیدا کنند، در حکم یک معیار عمل می کند. هر کسب و کاری که داشته باشید و در حال حاضر در هر جایگاهی که باشید، می توانید یکی دو نکته از این شرکت بیاموزید. پس به این هفت درس مهم و بزرگ توجه کنید:

 

یک جلسه مشاوره رایگان
با بزرگترین شبکه مشاوران حرفه ای کسب و کار
همین حالا کلیک کنید و مشاوره بگیرید

 

ساده نگهش دارید

مشتریان علاقه ای به کمپین های پیچیده بازاریابی که آنها را با اطلاعات فراوان بمباران می کنند، ندارند. شرکت اپل این موضوع را به خوبی و خیلی زود درک و اطمینان حاصل کرد که کمپین های بازاریابی کاملا ساده ای داشته باشد. آیا تمام لیست های مربوط به ویژگی دستگاه، لیست قیمتی و جلوه های ویژه را حذف کرده اند. در بازاریابی اپل هیچ اطلاعاتی در مورد مکان و نحوه خریداری محصولاتشان نمی بینید.

در عوض آگهی ها و دیگر پیام های بازاریابی بسیار مستقیم عمل می کنند و اجازه می دهند که خود محصول خودش را معرفی کند. بنابراین نیازی نیست که اصطلاحات و کلماتی تخصصی به کار ببرید که مشتری اصلا از آنها سر در نمی آورد. به جای آن سعی کنید چیزی را که واقعا ارائه می دهید نشان دهید.

استفاده از افراد تاثیرگذار شبکه های اجتماعی

اپل آنقدر بودجه دارد که در نمایش ها و فیلم های تلویزیونی دستگاه هایش را تبلیغ کند، اما اگر از تبلیغات ساده تری هم استفاده کنید باز هم خوب است.

هر بازاریابی می تواند از یکی از افراد تاثیرگذار در اینستاگرام یا اسنپ چت بخواهد که محصول او را در شبکه اجتماعی اش تبلیغ کند.

زمانی که این افراد تاثیرگذار محصول شما را به نمایش بگذارند و از مزایای آن با فالوئرهای خود صحبت کنند، می توانید مطمئن باشید که پیشرفت خوبی خواهید داشت و مشتریان جدید به سوی شما خواهند آمد.

استفاده از بازخورد مشتریان

اپل به خوبی توانسته است بازخورد مشتریانش را مورد بررسی قرار دهد. شما هم می توانید. می توانید یک نمونه آزمایشی و رایگان در اختیار مردم قرار دهید یا از نظرات موجود در شبکه های اجتماعی یا وب سایتتان استفاده کنید. بیشتر اوقات فقط کافی است از مشتریان بخواهید که نظرشان را اعلام کنند.

اگر کوپن تخفیفی نیز برای پر کردن فرم انتقادها و پیشنهادها به آنها بدهید، بسیار بهتر خواهد بود. مطمئن شوید که همه نظرسنجی ها حاوی اسم و حتی عکس پروفایل باشد. اگر مشتری هایتان کسب و کارهای دیگری هستند، از آنها بخواهید که لینک وب سایتشان را در فرم وارد کنند.

به جای قیمت بر ارزشی که ارائه می کنید متمرکز باشید

بخش بزرگی از موفقیت شرکت اپل در امر بازاریابی به خاطر این است که آنها درگیر جنگ های قیمتی نمی شوند. آنها قیمتی معمولا بیشتر از سایر رقبا تعیین می کنند و به هیچ وجه از آن قیمت پایین تر نمی آیند. این به خاطر آن است که آنها ارزشی ارائه می دهند که هیچ کدام از رقبایشان قادر به ارائه آن نیستند.

همچنین شرکت اپل همیشه قصد آن را داشته که تجربه کاربری خاصی برای مشتری فراهم کند تا او از ویژگی های عالی و اپلیکیشن های گسترده تری استفاده کند و مطمئن باشد که دستگاه مورد نظر ارزش هزینه بالاتر را داشته است. این نوع تفکر را در هر بازار و برای هر محصول یا خدماتی می توان استفاده کرد. فقط روی چیزی متمرکز شوید که باعث تمایز شما از سایر رقبا می شود.

پیامی مشخص داشته باشید

مشتریان می خواهند چیزی را که ارائه می کنید بشناسید و با خرید و استفاده از محصولاتتان، به ارزش های واقعی موجود در آنها پی ببرند. پیامتان را باید به شکلی مشخص در همه جا نشان دهید؛ نه فقط در محصول، بلکه در تمام چیزهای مرتبط به آن مانند بسته بندی و نوع بازاریابی. پیام بازاریابی شما باید ارزش های مدنظرتان را از طریق تمام پلت فرم های موجود به نمایش بگذارد.

تجربه خلق کنید، نه محصول

هر کسی می تواند محصولی تولید کند، اما هر کسی نمی تواند تجربه ای خوب و به یاد ماندنی برای مشتری به وجود آورد و آنها را وادار به خرید و استفاده مجدد کند. شرکت اپل برای ایجاد تجربه های خارق العاده برای مشتریان همه کار کرده است؛ از برگزاری جلسات معرفی محصول به شکل کنسرت های راک گرفته تا آگهی های بازرگانی فیلم مانند و فروشگاه های واقعی و مجازی ای که تجربه خرید را متحول کرده اند.

 بخشی از ایجاد تجربه خوب برای مشتریان این است که داستانسرایی قوی ای داشته باشید. این موضوع مشتری را غرق در پیام برند می کند و در نتیجه او دیگر احساس نمی کند که فقط دارد خریدی انجام می دهد. اپل جست و جو و خرید کامپیوتر، تبلت و دستگاه های دیگر را به کاری هیجان انگیز تبدیل کرده است.

با زبان خود مشتریان با آنها صحبت کنید

 اپل به خوبی در مورد مشتریانش مطالعه و بررسی کرده است و به همین خاطر خوب می داند که چطور باید با هر قشر از مشتریانش صحبت کند.

هماهنگی کلامی با مشتریان رابطه ای عمیق تر و فروشی بیشتر پدید می آورد. اپل به جای اینکه از توضیحات و اصطلاحاتی پیچیده و سردرگم کننده استفاده کند، روشی یافته تا در سطحی جدید به مشتریانش دسترسی پیدا کند. مشتریان خودرا بشناسید، ببینید که آنها در شبکه های اجتماعی چطور تعامل برقرار می کنند و به چه جوانبی از کارتان علاقه دارند و سپس با همان لحن و کلامی که آنها استفاده می کنند، با آنها در مورد محصولات یا خدماتتان صحبت کنید.